četvrtak, ožujka 29, 2012

Budi volja Tvoja

Vijesti koje se tiču regularizacije Piova bratstva ovoga se mjeseca redaju munjevitom brzinom. Ni u jednom drugom mjesecu nema više postova s oznakom "unutarnje pomirenje". Nakon što je prošle nedjelje glavar Njemačkog distrikta pozvao na molitvu na ovu nakanu, danas je Generalna kuća Bratstva objavila priopćenje s pozivom vjernicima da se dodatno angažiraju u pobožnim djelima kako bi mogli donijeti ispravnu odluku. "Nakon susreta 16. ožujka 2012. s kardinalom Williamom Levadom, prefektom Kongregacije za nauk vjere, generalni poglavar biskup Bernard Fellay žurno poziva sve vjernike da udvostruče svoju revnost i velikodušnost u molitvi i žrtvi u ovim svetim danima i u tjednima nakon Uskrsa, da se ispuni Božja volja, samo ona, u skladu s primjerom koji nam je naš Spasitelj Isus Krist dao u Getsemanskom vrtu: 'non mea voluntas, sed tua fiat' (Lk 22,42).

Akcija molitve krunice, koju smo započeli na Uskrs 2011. i koja će trajati do Duhova ove godine, pokazuje se više nego ikada neizostavnom. Stoga se Svećeničko bratstvo sv. Pija X., koje želi samo dobro Crkve i spasenje duša, obraća puno pouzdanja Preblaženoj Djevici Mariji, da mu ona pred svojim božanskim Sinom postigne potrebno svjetlo koje treba da jasno spozna Njegovu svetu volju i hrabro je izvrši.

Mole se vjernici da prinesu na tu nakanu jednu svetu pričest te u mislima i djelima usvoje onu molitvu koju nas je naš Gospodin naučio upravljati nebeskom Ocu: 'Sanctificetur nomen tuum, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in caelo et in terra': Sveti se ime Tvoje, dođi kraljevstvo Tvoje, budi volja Tvoja kako na nebu tako i na zemlji!

Menzingen, 29. ožujka 2012." Izvor: RORATE CÆLI

2 komentara:

  1. Sretan Uskrs!! Bog te blagosovio.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sretan Uskrs! Nadajmo se da ce vazmeno vrijeme donijeti dobre vijesti po ovom pitanju.

    OdgovoriIzbriši