četvrtak, listopada 15, 2015

Panorama razvalina

Prijegled posljedica Franjina efekta iz pera A. Soccija:

"Švicarski se dopisnik iz Vatikana pita: 'Je li prkosni ratni stroj počeo posustajati?' Doista, argentinski ratni stroj s njemačkim motorom (progresivnim biskupima) na Sinodi je zaglavio u blatu. Odnedavno se zna da su njemački 'motori' za staro željezo, a da je argentinska karoserija olupina peronizma i zahrđale teologije oslobođenja.

PRVI TJEDAN

Sinoda je otvorena izvještajem kard. Erdőa koji je potvrdio crkveni nauk demolirajući Kasperova krivovjerja (i iritirajući Bergoglija). K tomu, nakon toga prvog tjedna je jedan od relatora komisija, M. Coleridge, ovako sažeo situaciju: 'Da je Sinoda završila danas, 65% otaca bi glasovalo protiv ideje da se razvedene koji su ponovo civilno vjenčani pripusti k pričesti'.

Za Bergogliovu i Kasperovu stranku će poraz biti još teži na temi istospolnosti, s obzirom da prema izještajima različitih 'circulusa' postoji zahtjev za snažnim suprotstavljanjem gender teoriji, koju smatraju novom opasnom ideologijom koja je zauzela mjesto marksizma i ima devastirajuće učinke na mentalitet i formaciju mladih.

Katolički dio Sinode, brojčano u većini (koji slijedi trajni nauk na liniji Ivana Pavla II. i Benedikta XVI.), energično je protestirao protiv bergoglijanske manjine na vlasti koja nameće svoje procedure, svoje metode i svoje ljude na ključna mjesta. Međutim, ništa se o tim protestima ne čuje izvan sinodalne dvorane ili ih propagandna mašinerija predstavlja na karikaturalan način (zločesti konzervativci protiv prosvijećenih progresivaca).

Premda Sinoda raspravlja o obitelji, oni milijuni obitelji vani- prema bergoglijancima- ne moraju znati ništa (za razliku od ostalih sinoda) ili im trebaju filtrirane i 'zapakirane' informacije.


Članovi bergoglijanske stranke su poput nogometne momčadi koja gubi 5:0 na terenu, ali nekažnjeno može udarati, pokušavati zabiti gol rukama (na argentinski način) ili iskazivati aroganciju jer znaju da je sudac njihov vođa i na kraju će im, makar protiv svakog pravila, dodijeliti pobjedu (doista, Bergoglio si je pridržao pravo promjene pravila tijekom same utakmice- onako kako paše njegovu timu- npr. zaključni izvještaj).

KATOLICI

Veliku utjehu katoličkoj strani predstavlja blagi i mudri Benedikt XVI., čije Učiteljstvo i prisutnost poput svjetionika u olujnoj noći pokazuju put. 

Prošlog je tjedna američki izvjestitelj iz Vatikana E. Pentin otkrio odgovor koji je papa Benedikt- za zadnje sinode- dao jednom njemačkom prelatu koji ga je pitao što treba učiniti pred olujom koja bjesni u Crkvi: 'Halten Sie sich unbedingt an die Lehre!' ('Bezuvjetno se držite nauka!').

Ratzinger sve više nailazi na sluh jer je nenaoružana istina jedino blago Crkve, sâm Krist, i ako Crkva izda ili proda istinu katoličkog nauka, bit će poput Jude i čovječanstvu će oduzeti pravo milosrđe Božje i spasenje.

Prosvijetljena Benediktovim svjetlom, katolička strana je stigla na ovu Sinodu jača i bolje pripremljena s obzirom na zadnji put i na konzistorij iz veljače 2014., kada su je iznenadile Kasperove nečuvene teze čije navještanje mu je omogućio Bergoglio.

Nadalje, značajno je da među najodlučnijima da se suprotstave subverziji katoličkog nauka, imamo afičku Crkvu o kojoj su se posebno zadnjih 40 godina brinuli Ivan Pavao II. i Benedikt XVI. 

Osim što ima velike kardinale poput Saraha, svjetlo za cjelokupno kršćanstvo, afrička Crkva je daleko najdinamičnija, najviše misionarska i s najviše rasta, premašujući već sada 200 milijuna vjernika što je dojmljivih 238% više nego 1980.

Za to su vrijeme južnoamerička Bergogliova, njemačka Kasperova i Danneelsova belgijska pred kolapsom.

PROPALI MODERNIZAM (Pod Bergogliovim efektom Italija ubrzano postaje nekatolička zemlja)

To je današnji paradoks: u vodstvu Crkve danas imamo one čiji su se 'recepti' pokazali katastrofalnima u njihovim zemljama. Pa ipak, oni i dalje žele primijeniti iste katastrofalne recepte na cijelu Crkvu, s katastrofalnim učincima na planetarnoj razini.

Istina, mnogi ukazuju na Papinu popularnost kao na znak preporoda. Međutim, to je blef i sada se to shvatilo i unutar Crkve. To je drogirana popularnost medijskog cirkusa svjetovnih masovnih medija, koja ne donosi ni jednog obraćenja, nego naprotiv, likuje zbog Papina obraćenja na agendu Obame i UN-a.

Podatci u Italiji o katoličkoj praksi koji su pod Ivanom Pavlom II. i Benediktom XVI. rasli, pod Bergoglijom nastavljaju padati. Sâma 'Repubblica' prošle subote referirajući se na studije ustanove 'Foundation for Liberal Criticism' i na CGIL (ljevičarska unija) morala je priznati da za Crkvu 'ne postoji 'Franjin efekt'', zapravo, 'Italija se nastavlja distancirati od Crkve', dakle 'Bergoglio-učinak' je obratan: on udaljuje vjernike.

PANORAMA DESTRUKCIJE

Katolici imaju osjećaj da s Bergogliom sve propada. Primjerice, 'coming out' msgr. Charamse (skupa s njegovim partnerom), koji očekuje da Crkva promijeni zakon o istospolnosti temeljen na riječi Božjoj, ne bi bio moguć bez tisuća Bergogliovih zbunjujućih iskoraka i 'tko sam ja da sudim', koje Charamsa definira kao 'fantastične'. No, Biblija kaže da tko sije vjetar, žanje oluju.

A kako izbjeći zbrku i dezorijentaciju zbog Bergogliova motuproprija o ništavosti braka, koji je oborio čak i katolički pravnik kao što je prof. Danilo Castellano.

Nemoguće je ne vidjeti da on 'de facto' uvodi razvod, potkopava evanđelje i dvotisućljetni nauk Crkve. Ovaj motuproprij umjesto da dade potporu obitelji pod napadom modernih ideologija, zadaje joj smrtni udarac. 

Zatim, tu je duga lista ostalih Bergogliovih zabluda. Kolosalna je ona o emigraciji, a i ona koja se tiče progonjenih kršćana koji zasigurno nisu profitirali od njegove pozicije predaje islamu i komunističkim režimima. 

Zatim imamo Isisove masakre kršćana koje je zapravo napustio delegitimirajući svaku konkretnu intervenciju u njihovu obranu: zapravo, danas biskupi Srednjeg istoka (i njihove zajednice) u Putinovoj intervenciji vide nadu za oslobođenje od terora.

Onda su tu Bergogliovi 'no-global' skupovi protiv 'ekonomije koja ubija' (kapitalističke).

Prema nedavno objavljenim FAO-ovim podatcima, postotak pothranjenih u nerazvijenim zemljama s 23,3% godine 2000. opao je na 12,9% danas. U pedeset godina se globalni postotak ekstremnog siromaštva s 80% smanjio na 10%, dok se svjetska populacija udvostručila (suprotno od predviđanja maltuzijanskih teorija). Čak i podatci o okolišu, zraku i zdravlju su se jako poboljšali tijekom zadnjih pedeset godina, što opovrgava Bergogliovu eko-katastrofično-marksističku encikliku.

Čak i ono što se slavi kao Bergogliov međunarodni uspjeh, kraj embarga na Kubi, kad se pobliže promotri, rezultira kao spašavanje stare, odvratne i krvave diktature kojoj je Papa odao počast, ignorirajući žrtve i disidente.

Bergogolio iza sebe ostavlja panoramu razvalina s nevjerojatnim spoticanjima kao što je izvanredno komična svađa s I. Marinom [bivši rimski gradonačelnik] nezamisliva za divove poput Ratzingera i Wojtyłe (uz Scalfarijevo odobravanje koji Bergoglija hvali jer je Crkvu izveo iz politike).

[...]"

Izvor: Lo Straniero/RORATE CÆLI
Slika: twitter.com/RorateCaeli

1 komentar:

 1. Poznata izjava da je Ratzinger okružen s 400 vukova dobila je svoju potvrdu abdikacijom pape Benedikta XVI.

  "Veliku utjehu katoličkoj strani predstavlja blagi i mudri Benedikt XVI., čije Učiteljstvo i prisutnost poput svjetionika u olujnoj noći pokazuju put." Dobar osvrt na ,,Bergogliov efekt" katoličkog intelektualca A. Soccija, no ne slažem se s nekim njegovim pogledima u ovom članku koji se ne tiču Franje.

  Potencirajući pozitivni doprinos pape Benedikta XVI., sadašnjega emeritusa, treba naglasiti da Benedikt XVI. više vrijedi sa svojom jednom Zdravomarijom nego cijeli destruktivni kontroverzni Franjin (Bergogliov) pontifikat!

  Sviđa mi se Soccijeva otvorenost i njegov slikoviti stil!

  Zahvaljujem na zanimljivom članku!

  OdgovoriIzbriši