utorak, listopada 13, 2015

In sapientia crucis pax

Iz Nadbiskupije Ravenna-Cervia stiže vijest da je ordinarij L. Ghizzoni jednom svećeniku Piova bratstva iz Priorata Gospe Loretske dopustio da na prvu i drugu nedjelju listopada u župi Gospe del Torrione služi svete mise. Događaj je u svezi s nastankom trajne skupine vjernika odanih klasičnoj rimskoj misi.

Zanimljivo je još da je u prošlosti, kao pomoćni biskup Reggio Emilije, monsinjor bio zagriženi protivnik skupina koje su tada tražile tradicionalnu misu. Mrežno izdanje dnevnika Prima Pagina Reggio piše:

"Vidi se da je najava pape Franje o zakonitim ispovijedima također kod lefebvreovskih svećenika i u talijanskom episkopatu dovela do toga da se brzo prilagođavaju novom smjeru. Tako je ono što je još do jučer bilo nezamislivo (otvaranje vlastitih župa lefebvreovcima koji su im bili kao zaraženi), danas ne samo dopušteno, nego skoro poželjno. 

Veselit će se vjernici bliski Ecôneu, ali će i drugi vjernici Katoličke Crkve- uvjereni smo- profitirati od toga."

Izvor: Prima Pagina Reggio, Messa in Latino, Katholisches.info

2 komentara:

  1. Zanimljivo. Možda ubrzo i jezuiti tu u Zagrebu ustupe Bratstvu baziliku za služenje tradicionalnih misa. ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Slava Ti nebesa ako dopuste. kroz pravovjerje (što uključuje i TLM onako kako je to htio i papa Benedikt XVI) i dogme, više nas ništa neće moći podijeliti.
    Bože pomogni i zagovaraj nas Mama i bl. Stepinče da se masonerije makne jednom za svagda.
    Marija

    OdgovoriIzbriši