četvrtak, listopada 15, 2009

Prvi susret

Ured za tisak Svete Stolice objavio je da će najavljeni razgovori delegacija Svete Stolice i Svećeničkog bratstva sv. Pija X. započeti ujutro, 26. listopada 2009. Sudjelovat će tajnik Papinskoga povjerenstva Ecclesia Dei, msgr. G. Pozzo, tajnik Kongregacije za nauk vjere, nadbiskup L. F. Ladaria Ferrer, SI i već ranije najavljeni eksperti; dominikanac C. Morerod, generalni vikar Opusa Dei msgr. F. Ocáriz i isusovac K. J. Becker. Susret će se održati u Palači Sv. Oficija.

Priopćenje je objavilo i Piovo bratstvo. Biskup B. Fellay je odredio da predstavnici Bratstva u doktrinalnim razgovorima budu: biskup A. de Galarreta, o. B. de Jorna, o. J.-M. Gleize i o. P. de La Rocque.

U svom zadnjem intervjuu, superior Bratstva je kao glavne teme naznačio vjersku slobodu, ekumenizam, kolegijalnost, ali i druge poput liturgijskih novina, utjecaja moderne filozofije i svjetovnoga duha u Crkvi. Već se iz toga vidi da bi ti razgovori mogli potrajati.

Dok tako Papa nastoji nadvladati "svaki lom i podjelu u Crkvi", istovremeno "gorljivo poziva" u motupropriju Ecclesiae Unitatem sve "da se neprestano mole Gospodinu po zagovoru Blažene Djevice Marije, ut unum sint".

(O slici: 1, 2)

Izvor: RORATE CÆLI

2 komentara:

  1. Nadam se da ce ti razgovori stvarno uroditi plodom, tj. da ce rezultirati jasnim tumacenjem crkvenog ucenja i jedinstvom.

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja, zato sam stavio ovu sličicu Gospe od Dobrog Uspjeha :)

    OdgovoriIzbriši