petak, srpnja 04, 2014

Pod zaštitom sv. Pija

Dijecezanska faza postupka za beatifikaciju supružnika Manelli, franjevaca trećoredaca i duhovne djece sv. Pija iz Pietrelcine, završena je 27. lipnja 2014. u Lateranskoj palači. Nazočili su brojni članovi obitelji Manelli te franjevci i franjevke Bezgrješne.

Msgr. Sławomir Oder, sudski vikar, istaknuo je njihovu poslušnost i ljubav prema volji Božjoj, ukorijenjenost u evanđelju i otvorenost životu. Iz njihova je braka rođeno dvadeset i jedno dijete od kojih je još uvijek desetero živih. Imaju pedeset i pet unuka i osamdeset praunuka. Među mnogima koji su izabrali duhovno zvanje, na poseban se način ističe njihov sin o. Stefano, utemeljitelj franjevaca Bezgrješne. 

"U teškoj situaciji koju sada o. Stefano proživljava, kao i cijela njegova obitelj- bilo biološka bilo redovnička- nije banalno spomenuti, kao što je učinio msgr. Oder, da obitelj Manelli uživa posebnu zaštitu o. Pija koji im je rado govorio: 'Ovo je moja obitelj. Preuzeo sam dužnost da je štitim i branim.'"

Taj je zagovor sigurno zaslužan što je među uzvanicima mogao biti i o. Stefano. Ono što još više raduje je da mu to nije prvo pojavljivanje u Rimu; 24. lipnja bio je na Papinskom sveučilištu Svetog križa koje pripada Opusu Dei, kako bi nazočio obrani doktorske disertacije jedne franjevke Bezgrješne. Tom su prilikom profesori izrazili divljenje izvrsnosti formacije kandidatkinje "i javno zahvalili o. Stefanu za njegovo djelo". Gesta je to značajnija ako se zna da se dogodila dan nakon objave Torniellijeva članka o tajnom susretu odabranih franjevaca Bezgrješne s Papom.

Video s otvaranja kauze, 20. prosinca 2010., možete pogledati na Gloriji.


Molitva za beatifikaciju slugu Božjih Septimija i Licije Manelli

Bože, Oče dobrote,
obraćamo Ti se da se dostojiš
proslaviti na zemlji svoje vjerne sluge
oca Septimija i majku Liciju,
uzorne kršćanske supružnike, roditelje
dvadeset i jednog djeteta.
Po njihovu nam zagovoru podaj
da nasljedujemo njihove krjeposti
i da zadobijemo milost za koju
ponizno molimo...

(Jedan Očenaš, Zdravomarija i Slava Ocu)

Izvor: Notions romainesChiesa e post concilio
Slika: Gloria.tv

2 komentara:

  1. "Nazočili su brojni članovi obitelji Manelli te franjevci i franjevke Bezgrješne."

    ***

    "Msgr. Slawomir Oder, sudski vikar, istaknuo je njihovu poslušnost..."

    ***

    Vrlo se lukavo i uporno potencira poslušnost kad su prisutni franjevci i franjevke Bezgrješne. A ti su isti pastoralni drugovi opljačkali Vatikansku banku, mnogi žive razvratno i sablažnjivo, zadojeni ljevičarenjem, teologijom oslobođenja, liberalizmom, modernizmom, kao i svim mogućim ovosvjetskim prljavštinama, predvođeni Franciscom rotarijancem i crkvenim Che Guevarom. Onda se usuđuju svete batinati toljagom drugovatikanske diktature proleterijata. Nisu takvi naučili što je katolička vjera i Crkva.
    S druge strane, franjevci i franjevke Bezgrješne - mučenici za Božje Ime i Istinu;
    Bračni par Manelli, svjedoci i priznavaoci Boga;
    sv. Pio iz Pietrlcine, svetac stigme (vidljivih i nevidljivih rana), te u mnoštvu uzvanika okovan stoji otac Manelli na 12. postaji svog križnog puta - vidljiva Božja osuda i oštar prijekor unutarnjim neprijateljima Crkve Gospodinove. Pa, neka mi netko kaže da su franjevci i franjevke Bezgrješne neposlušni, krivovjerci ili nešto treće, znat ću da pred sobom imam teškog modernista i lažnog katolika. O, Sveti Oficiju, sv. Pio X. i svi Sveti, molite Boga da nas oslobodi lažnog katolicizma i neprijatelja koji vladaju Katoličkom Crkvom!

    Hilarije

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Poštovani Hilarije,
      veći je dio teksta izvrstan, ali je način govorenja o Sv.Ocu neprihvatljiv. Pazite,da je rijeć o nekom opatu, biskupu, nadbiskupu ili čak kardinalu i patrijarhu situacija bi bila lakša, puno lakša. Riječ je o Nasljedniku apostola Petra, vidljivoj glavi vidljive Crkve koji svojim stilom očito škodi Crkvi, no ipak je Sveti Otac.

      Kikii

      Izbriši