utorak, srpnja 01, 2014

Izlet

Hvaljeno i blagoslivljano Presveto Srce i Predragocjena Krv Isusova u Presvetom Oltarskom Sakramentu. (300 dana oprosta svaki put, sv. Pio X., 25. kolovoza 1908.)


Navedena se strjelovita molitvica nalazi na stranici šelenberške Kongregacije sestara Predragocjene Krvi koja je najstarija samostanska zajednica u Kneževini Lihtenštajn, pa je tamošnja turistička organizacija u svibnju 2014. odlučila ponuditi zainteresiranima turu upoznavanja s njihovom prošlošću i sadašnjošću. Moto posjeta je bio: Samostan Schellenberg živi.

Oko stotinu i pedeset gostiju okupilo se kako bi se upoznalo s duhovnošću sestara koja na poseban način obilježava Lihtenštajn, jer se u ovoj kneževini nalaze još dvije redovničke zajednice nazvane po Predragocjenoj Krvi. Samostanu nikada nije nedostajalo zvanja pa su ove redovnice uvijek bile u stanju održati neprekinutim vječno klanjanje (danju i noću). Informacije o utemeljiteljima i samostanskom životu bile su popraćene i marijanskim pjesmama. Posjetitelji su se upoznali i s drugim, svakodnevnim poslovima sestara. Pokazale su im svoju pekaru hostija koje ne ostaju samo u samostanu, već idu u okolne župe pa i u inozemstvo. 

Jednoipolsatni obilazak završio je uz kavu i kolače, a izvještaj kaže da su ih sestre ugostile uz puno angažmana, humora i spretnosti. Na stranici Hoehenweg.li nalaze se fotografije i članak o susretu.

Prema: volksblatt.li, hoehenweg.li

1 komentar:

  1. Tko bi u Lihtenštajnu častio Predragocjenu Krv Kristovu da Sestre ostanu bez zvanja? Gospodin se brine za zvanja Kongregacije sestara Predragocjene Krvi!

    OdgovoriIzbriši