utorak, veljače 19, 2013

I dalje bijelo

Prema Papinu bratu msgr. Georgu, proizlazi da Sveti Otac Benedikt XVI. nakon svoga odreknuća neće nositi drugačiju reverendu, kako se do sada znalo pretpostavljati.


"Negdašnji regensburški katedralni kapelnik izjavio je za 'Passauer Neue Presse' od utorka: 'On sigurno ostaje kod svoga bijelog talara koji više neće odložiti'. Obična crna sutana ne dolazi u obzir. U izvjesnom smislu vrijedi 'jednom papa, uvijek papa', tako G. Ratzinger.

Maestro ne vjeruje ni da će njegov brat ponovo preuzeti svoje građansko ime. Za vrijeme međusobnog razgovora u nedjelju, međutim, Papa 'sâm nije još znao' kako će se ubuduće nazvati. Za to se moraju pobrinuti pravnici. 'Oni se moraju pobrinuti da se s jedne strane, ne ignorira prošlost- dakle sadašnji pontifikat- a da s druge strane ne bude ograničenja za budućega, aktualnog, papu.'

Ratzinger objašnjava da si može zamisliti da njegov brat i dalje nosi papinsko ime Benedikt, ali ne i naslov 'Sveti Otac'. Kardinal više neće biti, 'to je prošlo', smatra. Na međusobno ophođenje među braćom to nema utjecaja: 'Osobno se kao i prije oslovljavamo krsnim imenima.'"

Izvor: gloria.tv
Slika: WIKIMEDIA COMMONS

1 komentar:

  1. Molimo se za Papu i Crkvu. U jednom od zadnjih masonskih okružnica prije nekoliko godina, presretni su da su gotovo ostvarili svoj plan. Samo bi izravno Božje djelo moglo omesti da mogu uskoro, vrlo skoro uzviknuti:"Pobijedili smo te, Galilejče!"
    Fidelis

    OdgovoriIzbriši