srijeda, travnja 11, 2012

Blago Crkve

Nursijski benediktinci (1, 2, 3) svakodnevno pokazuju kako se izgrađuje i raste samostanska zajednica. Iako su benediktinski život u rodnom mjestu sv. Benedikta obnovili tek prije desetak godina, njihov značaj nadilazi granice samoga grada, pa i nadbiskupije u kojoj se nalaze.

Nedavno su preuzeli još jednu važnu zadaću u susjednoj dijecezi. Biskup G. Sigismondi ih je pozvao da u njegovoj biskupiji svakoga mjeseca služe svetu misu u izvanrednom obliku rimskog obreda, kako bi se njegovi vjernici mogli upoznati s klasičnom svetom misom, a i on će sam svojom nazočnošću in choro dati svjedočanstvo o značaju toga "blaga Crkve", kako je drevnu svetu misu nazvao slavno vladajući papa Benedikt XVI. Svete mise će se služiti u crkvi Svete Marije Infraportas u 10 sati, a sljedeća je 14. travnja.

Ime njihova priora, dom Kasijana, pojavljuje se i u današnjoj važnoj vijesti jer je kao ugledni stručnjak i bivši predsjednik Papinskog liturgijskog instituta, pozvan da dade svoje mišljenje o problemu tzv. neokatekumenske liturgije.

Sastavljeno prema/slika: RORATE CÆLI

Nema komentara:

Objavi komentar