ponedjeljak, kolovoza 30, 2010

Nota bene

PetarZrinjski se stvarno potrudio; kad sam otvorio njegov najnoviji uradak nije mi bilo jasno zašto je stavio video koji je već objavljen na raznim mjestima- sve dok se nisu pojavili titlovi.

Papinsko povjerenstvo Ecclesia Dei objavilo je 2009. dvostruki DVD kao pomoć svećenicima koji žele naučiti služiti svetu misu prema klasičnom obliku rimskog obreda. Na prvom se nalazi snimka cijele tihe mise, dok se na drugom DVD-u nalaze objašnjenja rubrika i gesta, kao i priprave i zahvale nakon sv. mise. To je izdanje dostupno na talijanskom, engleskom, španjolskom i francuskom. S izdavanjem ovakvih didaktičnih DVD-a započelo je naprije Piovo bratstvo, a postoje i izdanja Petrova bratstva kao i Regularnih kanonika sv. Ivana Kentskog (sve o tim i drugim materijalima za tradicionalnu misu detaljno kod Tome).

Petru sve pohvale i velika zahvala, u nadi da će ovakva obrada olakšati upoznavanje s klasičnom misom i tako pripomoći da Papina liturgijska nastojanja zažive i na našem prostoru! Do sada je objavio tri dijela.

I. dio
II. dio
III. dio

Nema komentara:

Objavi komentar