četvrtak, ožujka 17, 2011

Poljska

Sigurno ste primijetili da su Poljaci nazočni vjerojatno u svim velikim svećeničkim ustanovama koje njeguju klasičnu rimsku liturgiju. Danas su napravili još jedan korak dalje; objavljen je ovaj oglas s pozivom na molitvu kako bi uskoro nastao domaći, poljski klerički institut na temeljima "stoljetne poljske pobožnosti i klasične latinske liturgije".

"Molitva za poljsku tradicijsku svećeničku ustanovu

17. ožujka 2011.

Korizma zahtijeva intenzivniju i dublju molitvu. Među mnogim nakanama koje iznosimo Gospodinu Bogu posebno mjesto zauzimaju molitve za svete svećenike, vjerne Crkvi i njenoj nadahnutoj dvotisućljetnoj tradiciji.

Neka se u našim molitvama nađe prošnja Gospodinu Isusu Kristu da bi u domovini Pape Poljaka, časnog sluge Božjeg Ivana Pavla II., nastala ustanova, bratstvo svećenika koji njeguju klasični rimski obred i žive zajedničkim životom u skladu s tradicionalnim pravilom posvećenog života.

Nastanak takvog domaćega svećeničkog bratstva, na temelju stoljetne poljske pobožnosti i klasične latinske liturgije, neka posluži na duhovnu korist svećenicima i vjernicima po kultu Presvetom Sakramentu i štovanju Majke Božje.

Obraćam se svima gorućom prošnjom; započnimo molitvenu akciju na ovu posebnu nakanu.

o. Marek Kaczmarek
dušobrižnik vjernika latinske tradicije u Nadbiskupiji łodzskoj

Svećenici i zainteresirani laici koji žele pružiti podršku ili pristupiti ovoj inicijativi, mogu nas kontaktirati na: pastores[pri]sanctus.pl"

Izvor: Sanctus.pl, Nowy Ruch Liturgiczny, Instytut Summorum Pontificum

Nema komentara:

Objavi komentar