ponedjeljak, lipnja 06, 2016

600

Na blagdan Presvetog Srca Isusova, 3. lipnja 2016., biskup de Gallareta je u Winoni, u nazočnosti više od 3000 vjernika, sedmorici đakona Piova bratstva podijelio sakrament svećeničkog reda. Isto tako je devetoricu podđakona zaredio za đakone.


Time je Bratstvo doseglo brojku od 600 svećenika i može se očekivati da će i dalje rasti. U svojih šest bogoslovija piovci su u akademsku godinu 2015./'16. primili 53 kandidata. U kolovozu američko sjemenište seli u Virginiju. U novom će kompleksu biti mjesta za preko 120 sjemeništaraca. Poglavar Bratstva blagoslovit će novu bogosloviju 5. listopada 2016.

Ovo nisu zadnja svećenička ređenja ove godine. U sjemeništu Sv. Pija X. u Ecôneu, 29. lipnja ove godine bit će zaređeno pet Francuza, jedan Kanađanin i jedan Talijan. U Njemačkoj će 2. srpnja svećenicima postati dvojica Nijemaca, jedan Španjolac i jedan Talijan, a u Parizu istoga dana još jedan Francuz. Dakle, još dvanaestorica.[1, 2, 3, 4, 5]


Blog Rorate Caeli poziva na molitvu Božanskom Srcu za konačnu regularizaciju ovoga veličanstvenoga djela Božjeg da bi bilo od koristi što većem broju katolika.

Slike: fsspx.de, splendor

3 komentara:

  1. O kako je dobar Gospodin !
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
  2. Što drugo reći nego Deo gratias!

    OdgovoriIzbriši
  3. Termini idućih Misa koje će služiti svećenik FSSPX-a u tri grada: Zagrebu, Splitu i Rijeci

    http://christusrexhrvatska.blogspot.hr/2016/06/raspored-svetih-misa-srpanj-2016.html?m=1

    Dao Bog da se uskoro izgrade i kapelice. Bb

    OdgovoriIzbriši