ponedjeljak, lipnja 08, 2015

Počivao u miru

Ubrzo nakon članka R. de Matteija kojim je najavio kraj jedne ere kod franjevaca Bezgrješne zbog teške bolesti njihova apostolskog povjerenika, pojavilo se navodno povjerenikovo pismo u kojem stoji da je on opet preuzeo svoje uobičajene poslove (vidi blog T. Ecclesiae).

Jučer su kapucini iz Lombardije objavili da je povjerenik franjevaca Bezgrješne umro u 75. godini života. Sprovod će biti 10. lipnja u bazilici Sv. Lovre na Veranu u 10 sati i u crkvi Svih Svetih na groblju u Bergamu, 11. lipnja u 10 sati. Vijest su već prenijeli mnogi portali i blogovi (CORRISPONDENZA ROMANA, RORATE CÆLI, Fr. Z...).



Tako se pokazalo da su informacije R. de Matteija bile točne i da povjerenik doista "ni fizički ni psihički nije [bio] kadar preuzeti bilo kakve dužnosti" (isto).

Osmrtnica je popraćena stihovima XVI. psalma: "Pokazat ćeš mi stazu života,/ puninu radosti lica svoga,/ sebi zdesna blaženstvo vječno".

***

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine. I svjetlost vječna svijetlila njemu.
Počivao u miru. Amen.

1 komentar:

  1. "Smrt komesara". Nije li se tako zvala jedna epizoda "Nepokorenog grada"? :) Neka mu dragi Bog bude milostiv, a nadležnim kurijalnim organima poželimo više mozga i srca u izboru njegova "nasljednika"....

    OdgovoriIzbriši