petak, prosinca 20, 2013

S dubokom tugom

Franjevke Bezgrješne, jedina ženska redovnička zajednica koja opslužuje Potvrđeno pravilo sv. Franje (Regola bollata iz 1223.), za sada su izmaknule uvođenju komesarijata koji se odnosi samo na mušku kongregaciju, ali ta prijetnja, kako smo već čitali, nije nestvarna. Zato su 13. prosinca 2013. na svojoj novoj službenoj stranici odlučno reagirale na izjavu iz okružnice apostolskog povjerenika za franjevce Bezgrješne, u kojoj je sestrama uputio oštru kritiku.

"S dubokom tugom i zaprepaštenjem doznale smo da u okružnici od 8. prosinca 2013., upućenoj svim franjevcima Bezgrješne, velečasni otac Volpi optužuje 'neke istaknute članice sestara franjevaka Bezgrješne' da su pridonijele stvaranju 'iskrivljenog mentaliteta' kod fratara, utječući snažno na njihov način života.

Smatramo potpuno neutemeljenima takve optužbe koje u svojoj općenitosti vrijeđaju cijelu našu ustanovu, i zato ih u potpunosti odbacujemo sjećajući se s našim papom Franjom da 'tko kleveće, ubija braću' (2. rujna 2013.) dok, naprotiv, 'milosrđe mijenja svijet' (17. ožujka 2013.).

S naše strane, pokušavamo slijediti poziv Namjesnika Kristova: 'kročiti u Gospodinovoj prisutnosti, s Gospodinovim križem; da imamo hrabrosti graditi Crkvu na krvi koju je Gospodin prolio na križu i ispovijedati jedinu slavu – Krista raspetoga. I tako će Crkva ići naprijed. ' (14. ožujka 2013.)."

Nema komentara:

Objavi komentar