ponedjeljak, prosinca 16, 2013

Nova faza

Do sada smo pratili vijesti u kojima se izvještavalo kako su franjevci Bezgrješne otvarali i obnavljali napuštene samostane, ali sada je počela nova faza u njihovoj povijesti.

"[...]

Samostan Sassoferrato u Markama su zbog nedostatka zvanja franjevci napustili. Franjevci Bezgrješne su ga, pak, prije nekoliko godina opet oživjeli jer su i po tome postali poznati, što su zbog svojih brojnih zvanja mogli preuzimati i obnavljati samostane koje su drugi redovi napustili. U zadnje je vrijeme samostan Sassoferrato imao 60 fratara.

Odlukom apostolskog povjerenika Volpija, samostan je raspušten. Ista je sudbina ovog tjedna zadesila i samostan Colfano koji su također napustili franjevci u Markama, a bio je osnovan još za života sv. Franje. U srpnju 2012. franjevci Bezgrješne su se u nj uselili i nastavili franjevački život, koji je samostan Colfano ispunjavao prethodnih 800 godina (vidi naš izvještaj). Sada komesar ukida i taj samostan.

[...]

'Novaci i sjemeništarci su dezorijentirani, braća s vječnim zavjetima uništena od boli', kaže spomenuti vjernik. 'S njima se postupa kao da su heretici'.

[...]"

Izvor: katholisches.info
Slika: airmariacom

Broj komentara: 5:

  1. Meni nije jasno ako je to tako zasto ti fratri sute?

    OdgovoriIzbriši
  2. Oni i jesu heretici - za moderniste, jer su za moderniste jedini heretici pravi katolici. Zato Franciscus bez zadrške hvali muslimane, židove i ostale lažne religije, a tradicionalne katolike vrijeđa. Zato se i ovaj red zatire, a dopušta se da bezbrojni profesori na teološkim fakultetima, biskupi, pa čak i kardinali (i naravno pape), uče i djeluju protiv Vjere i tako tko zna koliko duša odvode u propast.

    To je zato što modernisti dobro znaju tko im je saveznik, a tko neprijatelj.
    Budimo i mi svjesni da su naši neprijatelji danas nažalost papa i većina hijerarhije - ne zato što bi mi tako htjeli, nego zato što oni svojim riječima i djelima uništavaju Božju Crkvu.
    Papa sv. Pio X. je početkom prošloga stoljeća rekao da je neprijatelj ušao u Crkvu, a znamo da je od sredine stoljeća i okupirao pozicije autoriteta, kao što je rekao padre Pio iz Peitrelcine - da je masonerija došla "u papine papuče".

    No, budimo također svjesni da je Gospodin dopustio ovu kušnju i kaznu, a znajući da Bog dopušta zlo jedino jer će iz njega izvući neko još veće dobro, budimo svjesni da to znači da će obnova Svete Majke Crkve biti veća i slavnija u neusporedivo većem razmjeru nego što je ovo današnje rušenje katastrofalno.

    Spera in Deo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Modernistički buldožer-sekretari zaraženi Vaticanitusom 2 ne žele ništa prepustiti slučaju u svojoj gorkoj revnosti raskopavanja Katoličke Crkve. Sigurno vjeruju kako će od Boga biti obilato nagrađeni!

    Augustin

    OdgovoriIzbriši
  4. Its founder, Father Stefano Maria Manelli, was born on 1 May 1933, in what was then Fiume, Italy, and today is the Croatian town of Rijeka on the upper Adriatic. He was the sixth of 21 children. His parents, the servants of God Settimio Manelli and Licia Gualandris, have had their beatification process begun on 20 December 2010. The spiritual leader of the family was the holy Capuchin, Padre Pio of Pietrelcina. From him, the young Stefano received his first Holy Communion in 1938.

    ... naše gore list :-) ... uz ovakav životopis mučeništvo je zagarantirano

    S.H.

    OdgovoriIzbriši
  5. Da, sigurno!
    Čudno je što otac Manelli nije poput sv.Franje poslao svoje fratre na naše prostore. Mislim da bi dobili mnogo nove hrvatske i ostale braće s ovu stranu Jadrana.

    Augustin

    OdgovoriIzbriši