utorak, studenoga 12, 2013

Bez problema

Na generalnoj skupštini Međunarodne federacije Una Voce u Rimu izabran je novi predsjednik, J. Bogle, koji je zahvalio kardinalima Castrillónu Hoyosu i Brandmülleru te nadbiskupu Pozzu na sudjelovanju na generalnoj skupštini. Također je izjavio: Vrlo smo zadovoljni time kako se širom svijeta razvija celebracija tradicionalne mise. Naravno, jako smo zahvalni Benediktu XVI., a također našem novom papi Franji za svu potporu koju su nam dali glede našeg prava da imamo bogoslužje prema tradicionalnomu rimskom obredu.

Odgovarajući na pitanja članova ove udruge o slučaju franjevaca Bezgrješne, kardinal Castrillón Hoyos je odgovorio kako je papa Franjo ustrajao na novom misnom redu isključivo zbog unutarnjih razilaženja u toj redovničkoj zajednici, a ne zbog svoga negativnog mišljenja o tradicionalnoj liturgiji.

Općenito je potvrdio da Papa nema nakanu ograničiti pristup izvanrednom obliku rimskog obreda: Nedavno sam se susreo s papom Franjom i rekao mi je da on nema problema niti sa starim obredom niti sa skupinama i udrugama, kao što je vaša, koje ga promiču.

Sastavljeno prema: RORATE CÆLI

***

Snimljen je novi video o životu franjevaca Bezgrješne.


2 komentara:

  1. Bez problema?
    Recimo pošteno, otkad je došao Franciscus i počeo mijenjati Crkvu svojim često skandaloznim, a najblaže rečeno problematičnim, izjavama i djelima, za koji aspekt Crkve možemo reći da je bez problema?

    Ne, braćo katolici, ispravnije bi bilo reći da nikad nismo bili u većim problemima. Zahvalimo Bogu što nas je Istinom Svete Tradicije zaštitio od pogubnih zabluda koje su svojom zamkom ulovile srca i duše mnogih koji se zovu katolici.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mateo!
      Slažem se s Vama!
      Duhu Svetome je preostalo samo da krpi opasne
      rupe na Petrovoj lađi koje su se unatrag 50-ak godina pojavile, te prijete da lađa postane podmornica u kojoj nema kisika.
      Vi i ja znamo što je potrebno da se sve rupe zatvore - Vetus ordo missae!

      Augustin

      Izbriši