srijeda, svibnja 11, 2011

QVIS VT DEVS

Sveti Mihaele Arkanđele,
brani nas u boju;
protiv opakosti i zasjeda đavolskih budi nam zaklon.
Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo:
i Ti, Vojvodo vojske nebeske,
sotonu i druge zle duhove,
koji svijetom obilaze na propast duša,
božanskom krjepošću u pakao strovali.
Amen.



Msgr. Thomas J. Paprocki, biskup Springfielda u Illinoisu, naredio je da se nakon otpusta vjernika, na kraju svete mise, u njegovoj biskupiji mora moliti molitva pape Lava XIII. iz 1886. god. svetom Mihaelu Arkanđelu.

Molitvom se zaziva zaštita sv. Mihaela Arkanđela protiv Sotone. Biskup piše: "Moramo priznati da Sotona zaista postoji i da će sve učiniti što je u njegovoj moći da nas skrene s našega cilja, vječnoga života... s Kristom u Njegovu Kraljevstvu." Jedna od najvećih prijevara Sotone je vjerovanje da on ne postoji. Biskup nastavlja da nas to nevjerovanje čini neposobnima da mu se odupremo. "Zato je dobro sjetiti se molitve svetom Mihaelu Arkanđelu. Moramo misliti na to da svaki put kad je molimo, pobjeđujemo naše prave neprijatelje, ne jedni druge, nego Zlo i njegove zle duhove."

Isto tako podsjetio je da su pape, bl. Ivan Pavao II. i Sveti Otac Benedikt XVI., poticali vjernike da tu molitvu mole svakodnevno, a osobito nakon svete mise. Svaka je župa dobila plastificirane sličice s molitvom sv. Mihaelu Arkanđelu s jedne strane, i biskupovom porukom s druge strane koje se sada nalaze u svakoj klupi.


Sancte Míchael Archángele,
defénde nos in prœlio;
contra nequítiam et insídias diáboli esto præsídium.
Imperet illi Deus, súpplices deprecámur:
tuque, Princeps milítiæ cœléstis,
sátanam aliósque spíritus malígnos,
qui ad perditiónem animárum pervagántur in mundo,
divína virtúte in inférnum detrúde.
Amen.


Sastavljeno prema: kath.net, WDTPRS
Slike: Wikimedia Commons 1, 2

1 komentar: