utorak, siječnja 05, 2010

Nova imena

Papinsko povjerenstvo Ecclesia Dei dobilo je dva nova člana. Ta su imenovanja značajna jer je prvi put članom Povjerenstva postao svećenik čija je zajednica pod nadležnosti Ecclesiae Dei; don Almiro de Andrade, Svećeničkog bratstva sv. Petra. Nakon ređenja djelovao je na njemačkom govornom području (Köln i Beč), bio je docent u sjemeništu Petrova bratstva, a zatim je pozvan u njihovu rimsku župu, od 2006. je asistent u Generalnom vijeću bratstva.

Drugi novoimenovani član je dominikanac Vincenco Nuara, utemeljitelj je udruge Giovani e Tradizione koja je već u jesen 2008. organizirala konferenciju o motupropriju Summorum Pontificum. Nakon te prve konferencije nastala je još udruga Amicizia sacerdotale 'Summorum Pontificum' koja okuplja svećenike i sjemeništarce. U listopadu prošle godine održana je druga konferencija, na kojoj su sudjelovali među ostalima poznati biskup Athanasius Schneider, ORC, msgr. Raymond Burke, prefekt Vrhovnog sudišta Apostolske signature, utemeljitelj Franjevaca Bezgrješne, fra Stefano M. Manelli, msgr. Brunero Gherardini...

Dok čekamo na klasičnu rimsku misu u Hrvatskoj, značajno je napomenuti da je i sam fr. Vincenco Nuara iskusio sličan otpor, naime, u biskupiji Acireale bio je vikar za redovnike sve dok ga nije smijenio mjesni ordinarij zbog toga što je izvršavao Papinu nakanu i podupirao organizatore svetih misa prema izvanrednom obliku rimskog obreda.

Prema: EXSVLTET, RORATE CÆLI

Nema komentara:

Objavi komentar