petak, rujna 04, 2015

Vivat, creſcat, floreat

U srpnju je obilježeno pola tisućljeća od rođenja sv. Filipa Nerija. Proslavi se pridružila i tradicijska Ustanova sv. Filipa Nerija iz Berlina. Služili su svečanu misu, 26. srpnja 2015. s Te Deumom, a zatim su blagoslovili fontanu sv. Filipa, otvorili malu izložbu o povijesti svoje zajednice i održali mali domjenak. Slike s tog događaja možete pogledati na fotoblogu njihova člana.


I ova mlada družba ima problema s manjkom prostora za svoje kandidate tako da više ne mogu primati nove sjemeništarce niti goste u prolazu. Budući da se dio rezidencije iznajmljuje kako bi mogli otplaćivati kredit za kuću, preostalo im je samo urediti potkrovlje.


Kako se ne mogu osloniti na crkveni porez koji je rezerviran za one koji pripremaju novi koncil, upućeni su na vlastite snage. No, i tako nisu u mogućnosti pokriti troškove provjere statike, zaštite od požara, raznih instalacija pa su se obratili za pomoć prijateljima Ustanove i onima kojima je stalo do napretka ove katoličke oaze. 


Prethodne dvije fotografije prikazuju potkrovlje u dijelu zgrade uz ulicu u kojem će se izgraditi dodatnih šest soba za sjemeništarce i posjetitelje.

Prema: ISPN
Slike: ISPNBerlin, Facebook.com/ISPN

Nema komentara:

Objavi komentar