petak, rujna 11, 2015

Smiješak Isusov

Messainlatino.it i Katholisches.info objavili su danas članke o Zajednici malih sestara učenica Jaganjčevih. Upoznali smo ih ovdje u dva priloga (1, 2), a ono što je otada novo je da je snimljen polusatni film o ovoj jedinstvenoj redovničkoj zajednici koja prima djevojke s Downovim sindromom. Možete ga pogledati na sljedećoj poveznici. Osim priorice i sestara govori i opat u miru tradicijske opatije Fontgombault u sjeni koje se redovnice nalaze.


Obje spomenute stranice prenose i nekoliko podataka o sestri Ruži Klari Lyon koja je preminula prije dvije godine. Bila je diskretna, milosrdna i radišna. Kako sama nije imala spomenuti sindrom, postala je desna ruka majke priorice. Bila je pobožna sv. Tereziji Maloj (3, 4, 5, 6, 7, 8) i blaženima fatimskim pastirićima Hijacinti i Franji koje je molila da može recitirati što više krunica, makar i pomalo, kako bi mogla tješiti Srce Isusovo i Marijino. Zbog radosne i ljubazne naravi zvali su je Sourire de Jésus (Smiješak Isusov). Rođena je 1986. u brojnoj obitelji, a u samostan Jaganjčevih učenica ušla je s 19 godina u Le Blancu. Poseban joj je uzor u redovničkom životu bila sv. Terezija iz Liseuxa koju je nazivala svojom velikom sestrom.

Majka Lina je nakon njene smrti izjavila da je "njena čežnja prema nebu bila toliko velika, da je u mladoj dobi od tek 26 godina, tiho i mirno- kako je bila željela- otišla s ovoga svijeta, 4. svibnja 2013. godine". Prema opatu Pateauu, koji je služio zadušnicu, "poruka sestre Ruže Klare je sadržana u jednoj riječi, a ta poruka glasi: 'Isus'".


Sprovod je privukao mnogo vjernika, njena je fotografija već podijeljena u oko 3500 primjeraka, a i grob joj je posjećen pa se može reći da se radi o pravom glasu svetosti. Neke njene bilješke i molitve mogu se pročitati na portalu Aleteia.org koji donosi i adrese sestara i telefonski broj.

Slike: Chapelle St. Rita, Aleteia.org

Nema komentara:

Objavi komentar