srijeda, listopada 16, 2013

Premještaji

Pratimo i nadalje razvoj stanja kod franjevaca Bezgrješne. Ovaj put o premještaju dvojice poznatih redovnika, kako piše Katholisches.info.


"Nastavlja se preobrazba franjevaca Bezgrješne. Dvojica najpoznatijih pripadnika reda, o. S. M. Lanzetta i o. P. M. Siano, razriješena su svojih zadaća i premještena. 'Coordinamento Toscano Benedetto XVI.' govori o 'akciji čišćenja' i 'egzilu'. Otac Lanzetta je premješten u Austriju, a otac Siano u Afriku.

Oci Serafin i Pavao pripadaju najistaknutijim sudionicima u raspravi koju je pokrenuo Benedikt XVI. o II. vatikanskom koncilu i njegovoj interpretaciji. K apostolatu obojice pripada također opširna i zapažena djelatnost održavanja predavanjâ. Otac Serafin je kao referent sudjelovao na svim godišnjim konferencijama o motupropriju 'Summorum Pontificum', a i sâm je unutar svoga reda organizirao takva zasjedanja. Otac Pavao je, pak, priznati crkveni povjesničar. U Rimu je 10. rujna predstavio svoju novu knjigu o framasonima (vidi naš izvještaj). Intenzivno se bavio duhovnim korijenima i pozicijama loža te njihovom nespojivošću s katoličkom vjerom. Kao i njihovim štetnim utjecajem i borbom protiv Katoličke crkve.

- Traženje da nastave celebrirati prema starom obredu kao demarkacijska crta?

S odobrenjem pape Franje, Kongregacija za redovnike je protekloga srpnja Kongregaciju franjevaca Bezgrješne stavila pod povjereničku upravu Svete Stolice. Od 11. kolovoza svim je njihovim svećenicima zabranjeno celebrirati prema starom obredu. Svaki pojedini mora zatražiti posebno dopuštenje koje tako omogućuje da se svakoga svrsta. Oci Serafin i Pavao spadaju među prve koji su odmah zatražili posebno odobrenje i tako se svrstali na nepoželjnu stranu. Apostolski povjerenik im je udijelio odobrenje, no s posljedicama.

Otac Serafin je mladi svećenik i obećavajući teolog. Među njegove novije knjige spada Iuxta modum, u kojoj kao jedini mogući način čitanja II. vatikanskog koncila postavlja Tradiciju. Zajedno s utemeljiteljem i poglavarom, o. Manellijem, nadgledao je izdavanje zbornikâ s više simpozija reda; kao što su 'Pakao' i 'Drugi vatikanski koncil: pastoralni koncil. Povijesno-filozofijsko-teologijska raščlamba'. Za vrijeme pape Benedikta XVI. bio je rado viđen auktor u Osservatore Romanu. Godine 2011. bio je među onima koji su upozoravali na 'duh Asiza'.

- Poznati moralni teolog i ispovjednik o. Lanzetta, prognan u Austriju

No, o. Serafin je poznat prvenstveno zbog svoga pastoralnog žara, čašćenja Gospe i svoje ispovjedničke djelatnosti. Sada je kao župnik uklonjen iz župe Svih Svetih u Firenci, župe povjerene tom redu i važnog duhovnog središta, a morao je također napustiti svoju profesorsku djelatnost kao moralnoga teologa u sjemeništu 'Maria Mediatrix'. Firencu je prvotno odmah morao napustiti 4. listopada, no zbog birokratskih poslova smio je ostati do 21. listopada. Za mjesto egzila mu je dodijeljen tirolski Kitzbühel, u kojem se nalazi jedini samostan njihova reda na njemačkom govornom području. Zbog nepoznavanja njemačkog to mu je kao ispovjedniku dvostruka cezura.

- Crkveni povjesničar i stručnjak za framasone, o. Siano, prognan u Afriku

Otac Pavao, čija najnovija knjiga, prema očekivanjima, nije mogla proći bez reakcija, premješten je u Afriku.

[...]"

Izvor: katholisches.info
Slika: Messainlatino.it

Broj komentara: 7:

  1. Jedan ogledni pokazatelj kojim metodama modernistička ekipa iz Rima rastura tradiciju. Malo pomalo, ublažiti opoziciju prema novoj misi i koncilu (ostale ED zajednice), a potom kao u ovom ekstremnijem slučaju, limitirati služenje TLM-a i stigmatizirati i šikanirati sve one koji će ustrajati u vjernosti tradiciji. Zato nije čudo, i Bogu hvala da se FSSPX nije predao u ruke takvih jer ubrzo ni od njihove opozicije revoluciji ne bi previše ostalo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Da, slažem se. Bogu hvala da nije ništa potpisano sa Rimom. Ipak je Bog odlučio sačuvati Bratstvo.

    Možda je vrijeme da se iskorači iz sive zone, vrijeme da se narod razdvoji na crne i bijele, one koji su uz Boga i one koji su uz svijet.

    "Krv mučenika je sjeme kršćanstva"......

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To se već događa, samo se svim silama pokušava to zataškati isakriti. KC je uzavreli lonac koji će morati eksplodirati kad tad nastavi li se ovako.
      Ja samo znam da sam još više uz svetu Tradiciju. Mogu nam ukinuti sve Mise prognat sve svećenike ali nam nemogu uzeti vjeru. A naša vjera jest i bit će katolička i jasno i glasno ispovijedamo samo Tradicija

      Izbriši
    2. Brate,
      potpuno te shvaćam!
      Osobno, ne želim eksplozije takve vrste u
      Kat. Crkvi.
      U dom. ratu sam ranjen dok bijah vojnik.
      Smatram da sam dao svoj neznatni obol koji
      sam bio dužan dati; ne samo za hrv. narod kao takav - već prvenstveno u obranu braće po vjeri, tj. Katoličke Crkve.
      Što se tiče progonstva iznutra: prepustimo Gospodinu!
      Mi znamo tko smo.
      Sveta Tradicija Jest Katolička Crkva!
      Neka Bog donese Crkvi svoju eksploziju.
      Dok se to ne dogodi ostanimo mu vjerni, te u
      Kristovoj strpljivosti nosimo svoje križeve u
      svijetlu Njegova Križa i presvete Žrtve!
      I prorok Ilija je uzdisao, trpio i bio proganjan za vjeru. Sv. Ivan krstitelj, također.
      Onda je došao Sin Božji, pa apostoli i ostala
      sveta braća kroz cijelokupnu povijest, sadašnjost, tako i ubuduće do kraja vremena -
      do Očeve volje!
      Muka križa nas stalno podsjeća i uči:
      Trpi i čekaj! Trpi...Čekaj...Trpi...Čekaj...
      I tako u nedogled, kako nam se osobno čini.
      Bog je gospodar nad svime!
      Christus vincit - Christus imperat! +++
      Neka svima Presveto Trojstvo udijeli svoj blagoslov vječnog života, zagovorom
      Bezgrešne Djevice! +++

      brat Atanazije

      Izbriši
    3. Slažem se s quitom: FSSPX jest conditio sine qua non svake stvarne obnove katoličanstva. Crkva je u Hrvata u tako čvrstom modernističkom zagrljaju da nema povratka unatrag. Sve promatrati kako propada, šutjeti i mistificirati lažnu poslušnost-najprije, to mi je suprotno hrvatskoj duši. Vazda smo bili borben narod, nikada kukavice.
      Većina nas su danas obične kukavise.

      Fidelis

      Izbriši
  3. Ta se podjela već događa, samo je njezina jeka prigušena unutar Crkve.
    Bože spasi red franjevaca Bezgrješne i obnovi
    Katoličku Crkvu. Oslobodi je od Zloga duha modernizma
    i ostalih opasnih učenja - po Kristu Gospodinu našemu!+++

    brat Atanazije

    OdgovoriIzbriši
  4. Neki novi Rimljani opet oskrnaviše još jedan Božji
    hram u dugom nizu skrnavljenja i obesčašćivanja
    Presvetoga Trojstva!
    Ne bih volio biti na njihovom mjestu kada se pojavi
    Gospodin!

    Augustin

    OdgovoriIzbriši