četvrtak, rujna 24, 2009

Pastoralna skrb

U Wiesbadenu je, 19. rujna 2009. god., održan godišnji skup laičkoga udruženja Pro Missa Tridentina koje promiče klasični rimski obred. Bio je nazočan i poglavar Petrova bratstva koji je slavio svečanu sv. misu.

"Papa Benedikt XVI. želi da se Svećeničkom bratstvu sv. Petra, pored slavlja svete mise u izvanrednom obliku, povjeri na što je više mjesta moguće puna pastoralna skrb- cura animarum. O tomu je izvijestio o. John Berg, generalni superior Svećeničkog bratstva sv. Petra, na godišnjem skupu udruge "Pro Missa Tridentina", koji je održan danas [19. rujna 2009., op. splendor] u Wiesbadenu. Papa je 6. srpnja primio u privatnu audijenciju o. J. Berga, za vrijeme koje je s njim mogao razgovarati petnaest minuta za svojim stolom u papinskoj knjižnici. Svetog Oca je osobito zanimalo može li Bratstvo obavljati svoj apostolat bez zapreka, kako je predviđeno. Raspitivao se mogu li svećenici doista, tamo gdje služe, pastoralno djelovati za duše."

Izvor: The New Liturgical Movement
Slika: ORBIS CATHOLICVS

2 komentara:

  1. Izgleda da nijednoj od tih tradicionalnih druzbi Hrvatska nije posebno interesantna. Valjda smo premali?! Ili nema dovoljnog odziva ljudi?
    Nadam se da se varam.

    OdgovoriIzbriši
  2. Vjerojatno su prvenstveno okrenuti krajevima gdje tradicija ima jače uporište i tamo gdje se mogu nadati brojnim zvanjima.

    OdgovoriIzbriši