srijeda, veljače 06, 2019

Si vis perfectus esse (Mt 19, 21-23)

Prekoalpski su redemptoristi 2017. na svom blogu objavili jedan post preko kojeg smo mogli doznati za pobožne žene koje se na Novom Zelandu pripremaju posvetiti svoj život Bogu. 

Male kćeri Presvetog Otkupitelja puno je ime ove zajednice iz Christchurcha koja je povezana sa sinovima Presvetog Otkupitelja i koja svoju snagu i nadahnuće nalazi u tradicionalnoj misi. Za sada je to tzv. privatna udruga vjernika s ciljem da jednoga dana postane redovnička zajednica. 


Redovnice će nastojati kombinirati pustinjački i aktivni život. Pravilo se sastoji od sedam poglavlja: I. O poslušnosti, II. O molitvi, III. O siromaštvu, IV. O čistoći, V. O samoći i mȗku, VI. O askezi, VII. O Mariji i pohodu. Svako je poglavlje nakon kratkoga uvoda podijeljeno na dvije polovice. Prva se bavi orisom života pustinjačke zajednice, a druga služi kao vodilja ili pomoć u osobnom duhovnom rastu.

Trenutačno skupljaju sredstva za trajni dom koji žele učiniti kućom zadovoljštine u kojoj će davati Presvetom Licu Isusovu nadoknadu za svetogrđa i kršenje treće Božje zapovijedi. Zbog te svoje pobožnosti prema Svetom Licu, nazivaju se veronikama. Samostan im također treba biti osnova zajedničkoga života iz kojega će moći izlaziti ususret potrebama bližnjih.

Dakle, osim tradicijskih redemptorista i koludrica koje smo već upoznali, sada nastaju i aktivne redovnice koje se nadahnjuju na bogatoj tradiciji svete Crkve i nauku sv. Alfonza de Liguorija.

Nema komentara:

Objavi komentar