subota, srpnja 08, 2017

Suradnice Gospine

Rorate je u lipnju objavio vijest da u Americi s odobrenjem biskupa J. V. Johnstona ad experimentum nastaje nova ženska tradicijska zajednica sestara. Svećenik koji je služio svetu misu 9. lipnja 2017. kojom je započeo život nove ustanove, isti je koji će služiti svetu misu sljedećih dana u Hrvatskoj. Termini se nalaze na TB&BM.


Zajednicu je pokrenula sestra Marija Regina koja je redovnica već 24 godine. Bila je potaknuta obraćanjem Benedikta XVI. iz 2007. godine posvećenim osobama kojim im je poručio da njihova glavna služba svijetu mora biti molitva i slavljenje božanskog oficija. Pontifikat Benedikta XVI. doveo ju je i do poznavanja tradicionalne mise. Tako je sestra Regina došla do uvjerenja da i u okviru aktivnoga redovničkog života ništa ne bi trebalo biti ispred časoslova.

Nova aktivna ženska zajednica nazvana je Kćeri rada Marijina. Posebnost joj je naglašenija kontemplativna dimenzija. Sestre mole sve časove tradicionalnog oficija s Crkvom i za Crkvu dok glavne časove pjevaju, svaki dan posvećuju barem polusatnom klanjanju Isusu u Svetotajstvu, a ne zanemaruju niti tradicionale pobožnosti svete krunice i križnoga puta. 


Žele pomagati Presvetoj Djevici u njezinoj misiji dovođenja duša Kristu preko tri međusobno povezana djelovanja: svete liturgije, molitve i preko svoga apostolata. Cilj im je ljude upoznati s istinom, dobrotom i ljepotom života u Kristu i to u Njegovoj Crkvi.

Providnost je pokretačicu dovela do vlč. Mate koji je u svojoj župi imao prikladan prostor za smještaj redovnica. Prva će im zadaća tako biti pomoć u župi i katehizacija. Bude li sve teklo kako treba, zajednica bi jednoga dana mogla postati redovnička zajednica biskupijskoga prava. Sestre koje su započele ovo djelo primajući čudotvornu medaljicu tomu se nadaju i potiču sve da za to mole.

Prema: RORATE CÆLI
Slike: RORATE CÆLI, Facebook/St. Mary's

1 komentar: