utorak, svibnja 03, 2016

pour un œuf un bœuf

Ona se ne da nadmašiti u velikodušnosti: 'Za jaje, vola daje'. 


Pater F. Scherer, SI opisao je 1881. u misijskom časopisu događaj povezan sa svibanjskom pobožnošću jedne Kineskinje. štovateljice Blažene Djevice Marije, koji lijepo potvrđuje gornje riječi sv. Ljudevita Montfortskog. 


Papa Benedikt XVI. odredio je da se kao dan molitve za kineske katolike obilježava 24. svibnja kad se slavi Pomoćnica Kršćana u njenom šangajskom svetištu.


"Još jedan primjer kako draga Majka bogato nagrađuje makar mali dar! U blizini naše kuće (Sikavei kod Šangaja) živi dio obitelji Si koja broji stotine članova. Svi potječu od ministra Sija koji nam je poklonio cijeli posjed koji sada imamo. U vrijeme jednog progona kršćana njegova su djeca i unuci otpali od vjere. No, majka ili baka sadašnje glave obitelji svake je godine u svibnju davala cvijeće da se u našem vrtu izloži pred kipom Majke Božje. Umrla je prije nekog vremena. Na smrtnoj je postelji tražila svećenika i zamolila za sveto krštenje. Premda su članovi obitelji prisegnuli da će ostati vjerni poganstvu, nisu umirućoj stavljali na put zaprjeka, i ona je- zasigurno zagovorom Marijinim- kao nagradu za svoj maleni dar u cvijeću primila vječno blaženstvo."

Izvor: Die auswärtigen Missionen
Slika: Catholic Conclave

Nema komentara:

Objavi komentar