nedjelja, travnja 05, 2015

In die Reſurrectionis

Baroknu crkvu Sv. Mihaela i Kajetana iz Firence koja je povjerena Ustanovi Krista Kralja i Velikog Svećenika, upoznali smo po dojmljivim fotografijama ređenja i zavjeta članova muške i ženske grane spomenute duhovne obitelji.

Blogovi Vocazione i Acción Litúrgica izvješćuju o prošlomjesečnim zavjetima kontemplativnih neklauzurnih sestara klanjateljica Kraljevskog Srca Isusa Krista Velikog Svećenika, na blagdan sv. Benedikta, jednog od suzaštitnika njihove ustanove u istoj firentinskoj crkvi. Bijeli veo novakinja zamijenile su za crni i za križ zavjetovanih sestara četiri redovnice koje potječu iz tri nacije- irske, američke i francuske. Zavjetovale su se: sr. Ana Marija od Bezgrješnog Začeća, sr. Sara Marija od Predragocjene Krvi Kraljevskog Jaganjca, sr. Ana Laura Marija od Svete Obitelji i sr. Monika Marija od Dobrog Pastira.


Nekoliko dana kasnije, bilo je i redovničko oblačenje. Na blagdan Navještenja Blažene Djevice Marije, zaštitnik Suverenoga vojnog i bolničkoga malteškog reda, R. L. kard. Burke, stavio je bijeli veo na glavu trima postulanticama klanjateljica od koji su dvije Amerikanke i jedna Njemica. Ušle su u crkvu u bijelim vjenčanicama kao zaručnice Kristove. Primile su zatim uz habit, bijeli veo novakinja i svoja redovnička imena: sr. Marisa od Gospe od Mira, sr. Benedikta Marija od Djetešca Isusa i sr. Klara Paškalina Marija od Svetog Križa.

Osim u matičnoj kući u Italiji, klanjateljice su nazočne još u Švicarskoj i u Njemačkoj. 

Slike: Brunonis, Orbis Catholicus Secundus

3 komentara: