četvrtak, travnja 16, 2015

88. rođendan

Benedikt XVI. proslavio je danas svoj 88. rođendan. U posjet mu je još u utorak otišao stariji brat koji mu za rođendan nosi srdačan stisak ruke. Devedeset i jednogodišnji msgr. Georg ostat će s mlađim bratom deset dana. Zajedničko vrijeme obično najradije provode na terasi samostana Mater Ecclesiae.

Studio Istočne Bavarske BR-a poslao je preko monsinjora papi u miru zbirku DVD-a iz svoje produkcije o bavarskoj povijesti, naslovljenu Bavarsko tisućljeće. Nekadašnji Domkapellmeister rekao je da će ih Benedikt pogledati sigurno već koje od sljedećih nedjelja- toga dana obično gleda DVD-e, a usto voli bavarsku povijest. (BR)

Na jutrošnjoj je svetoj misi vladajući prvosvećenik pozvao vjernike da mole za emeritusa kako bi ga Gospodin ojačao i dao mu "puno radosti i sreće". (RV)


Na samoj se proslavi okupilo izaslanstvo iz Bavarske- Waginger Musikanten koji su pred Benediktovim domom odsvirali Meine Heimat i trideset članova bavarskih Gebirgsschützea. Papa u miru im je zahvalio na dolasku i izrazio međusobnu povezanost- i sâm je počasni član Tegerseeških Gebirgsschützea. Nazdravili su pivom iz Traunsteina, a emeritusu su poklonili bijele kobasice i CD-e s pučkom glazbom. (samerbergernachrichten.de)


Benedikt je sunarodnjacima na koncu uz blagoslov poručio: "Pozdravite mi moju bavarsku domovinu!".

Kad je sve u bavarskom tonu, dodajem i ovu snimku iz 2006. prilikom Benediktova pohoda domovini. Na Marienplatzu u Münchenu zajedno s okupljenima pod kipom Patronae Bavariae pjeva bavarsku himu:


Gott mit dir, du Land der Bayern,
Heimaterde, Vaterland!
Über deinen weiten Gauen
walte Seine Segenshand!
|:Er behüte deine Fluren,
schirme deiner Städte Bau
und erhalte dir die Farben
deines Himmels, weiß und blau!:|


Nema komentara:

Objavi komentar