subota, kolovoza 20, 2011

Sljedeći korak

Na stranici Piova bratstva je jučer objavljen odlomak iz najnovijeg, još neobjavljenog, glasnika Njemačkog distrikta Bratstva sa zanimljivom viješću. Poglavar Njemačkog distrikta, o. F. Schmidberger piše:

"Upravo u tom smislu molimo Vas za Vaše prošnje Nebu za 14. rujna. Toga dana, na blagdan Uzvišenja sv. križa, pozvan je msgr. Fellay, naš poštovani generalni poglavar, u audijenciju kardinalu Levadi, prefektu Kongregacije za nauk vjere, kako bi razmotrili rezultat gotovo dvogodišnjih doktrinalnih razgovora između Sv. Stolice i Piova bratstva."

Komentator nastavlja:

"Vrijedno je pozornosti što nije pozvan u Rim samo generalni poglavar, nego Generalno vijeće Svećeničkog bratstva sv. Pija X. Generalno vijeće se sastoji od generalnog poglavara i dvaju asistenata.

Prethodno je Svećeničko bratstvo održalo doktrinalne razgovore sa Svetom Stolicom pod vodstvom preuzvišenog biskupa de Galarrete, koji su protekli u dobroj klimi.

Općenito se pretpostavlja da će se razgovori ticati kanonske situacije Bratstva."

To je, nakon ukidanja izopćenja biskupima, ostalo neriješeno, pa su "Protivnici Svećeničkog bratstva sv. Pija X., prije svega njemački episkopat, u nedavnoj prošlosti to otvoreno pitanje uvijek iznova upotrebljavli kao izgovor da ne surađuju s Bratstvom. Najnoviji primjeri su mlada misa o. Jeindla u Bečkoj nadbiskupiji kao i nacionalno hodočašće u Altötting u srpnju ove godine."

Poglavar distrikta, na koncu, poziva vjernike pridružene Bratstvu da u svoje molitve uključe sastanak na blagdan Uzvišenja sv. križa.

Izvor: Piusbruderschaft
Slika: Wikimedia Commons

Nema komentara:

Objavi komentar