nedjelja, prosinca 19, 2021

Caudillo

Papa koji svojim širokim milosrđem podilazi svakoj vjeri i nevjeri, a i mnogomu moralnom zastranjenju, odlučio je uoči Božića uputiti čestitku svima kojima je stalo do vjernosti Kristovu nauku, koji se naljepše zrcali u tradicionalnoj misi i sakramentima - glavnom protivniku Franjina "boga iznenađenja". 

U odgovoru na navodna dubia nekih biskupa, iznosi se niz tumačenja odnosno zabrana kojima je cilj do krajnosti onemogućiti svećenicima služenje tradicionalne mise i spriječiti ređenja po tradicionalnom obredu. Koliko to milosrdni Franjo želi, vidljivo je iz toga što, iako slovi kao gorljivi protivnik "malih pravila", ide toliko daleko da određuje što se smije objaviti u župnim rasporedima. Ne samo to, doživjeli smo da modernisti, koji su nekoć slavili ukidanje Indeksa zabranjenih knjiga, sada praktički uspostavljaju svoj: zabranjeno je tiskanje novih lekcionara na pučkim jezicima koji slijede tradicionalni ciklus čitanja!

Takav prezir prema vlastitim ukućanima, izazvao je opravdano zgražanje svih koji zbog inata prolaznih najamnika ne žele okrenuti leđa Tradiciji.

"Naše mišljenje: usred gigantske krize koja pogađa Crkvu na Zapadu, uključujući krizu pohađanja bogoslužja uslijed pandemije, puno otkriva činjenica da je ovo nasilje vatikanski prioritet. Pokazuje se lažno milosrđe toga Zlog Pastira kojeg su izabrali neodgovorni kardinali 2013. godine. Otkriva se duh prkosa koji vlada u ovom totalitarnom pontifikatu. Otkriva se odvratna sotonska nazočnost usred Crkve.

Benedikt XVI. donio je Crkvi liturgijski mir. Kraj liturgijskim ratovima. Sadašnji ih je papa odlučio ponovo zapaliti. Za to nema logičnoga razloga, samo inherentna želja za podjelom i nasiljem.

Usprkos svemu tomu, sve će to proći. Ovaj će groteskni spektakl od pontifikata doći koncu. Tradicionalni obred nije ugledao svoje zadnje poglavlje, zasigurno ne pod ovom šaradom od vladara, karikaturom smiješnoga južnoameričkog diktatora! Ne, ne, ako nas Pavao VI. nije uspio slomiti 1970-ih u svoj svojoj moći i velikoj sili Koncila, zasigurno neće uspjeti ova klika gerijatrijskih pljačkaša. Samo se strpite. Vrijeme je na našoj strani.

Ignorirajte tu besmislicu koliko god više možete. Podupirite klerike koji se odupiru tom nezakonitom činu. Nekako ćemo to izgurati. Vrijeme je na našoj strani.

Tik-tak."

Izvor: RORATE CÆLI
Slika: John Stone

1 komentar:

  1. Poštovani, primjetio sam u starom obredniku blagoslov krunice sv Josipa pridržan Karmelićanima. Znate li možda sadržaj i izgled te krunice?

    OdgovoriIzbriši