nedjelja, prosinca 08, 2019

Bjelja od snijega

"Sav se naš program i sav naš ideal definitivno nalazi u tomu da se učinimo jednostavnima i malenima na rukama Marijinim, do njezina majčinskoga Srca. Kako lijepo, ali - po meni - i kako teško! Treba potpuno zaboraviti sama sebe, odvojiti se od svake stvari, odreći se svake osobne točke gledišta, tako da nas ne vodi ništa drugo osim duha Marijina, ruke Marijine i da se izgubimo u toj božanskoj posudi za taljenje. Da se toliko uzdignemo iznad sebe, tako da svaku stvar gledamo Marijinim pogledom, da ljubimo i vidimo sve Srcem i voljom Marijinom. Naši udarci krila bit će Ave, koje trebamo ponavljati što je više moguće."

Riječi su to sluge Božjega Anzelma Trèvesa, Zajednice misionara oblata Bezgrješne, koji je Ave Maria ponavljao bezbroj puta. Molio je ružarij na latinskom, grčkom, talijanskom i francuskom. I za svetu se misu, koju je poput sv. Pija iz Pietrelcine služio u 4 sata ujutro, pripravljao dugom molitvom krunice (usp. knjižicu S. Manellija, Sveta krunica i sveci). 


S krunicom su ga viđali i na ulici. Sve je poticao da hodajući siju Zdravomarije. Ovaj sluga Božji čvrsto je vjerovao u marijanizaciju s ciljem kristijanizacije:

"Želim se sakriti pod veo Marijin, blizu Srca One koja je bjelja od snijega i povući se od svega drugoga što nije dobro, da me Marija ovije velom i potpuno posjeduje. U Majčinu Srcu naučit ćemo nasljedovati krotko i ponizno Srce Isusovo, pronaći ćemo unutarnju vatru koja će nas očistiti, osloboditi od tolikoga tereta, tako da se i za nas ostvari svakodnevni svećenički poticaj: Gore srca!"


Nema komentara:

Objavi komentar