subota, svibnja 03, 2014

Presto, presto (ma non troppo)

Blog Traditio Ecclesiae već je prenio još jedan slučaj iživljavanja Franjine željezne ruke, povjerenika Volpija, nad utemeljiteljem franjevaca Bezgrješne.

Ovaj put je osamdesetjednogodišnjem o. Stefanu koji je vrlo slaboga zdravlja, zabranio da 1. svibnja, na svoj rođendan, pohodi Frigento gdje je trebao pohoditi grob svojih roditelja (slugu Božjih!) i služiti sv. misu.

Budući da nad laicima povezanima s franjevcima Bezgrješne nema neposrednu kontrolu, povjerenik je zamrznuo njihove aktivnosti. Kontrola ide dotle da je svojim utjecajem spriječio deseto hodočašće Gospi Pompejskoj koje organiziraju vjernici članovi Misije Bezgrješne Posrednice iz Napulja i Kampanje. Misija je djelo o. Manellija, nastalo 1990. za laike koji žele nasljedovati karizmu Kongregacije franjevaca Bezgrješne. Hodočašće se trebalo održati na Bijelu nedjelju, posvećenu Božanskom milosrđu, 27. travnja 2014.

 "Kad je sve bilo organizirano, rektor bazilike, msgr. S. Acampora, 10. travnja je bez obrazloženja vjernicima priopćio da im je zabranjen pristup i korištenje bazilike. Hodočašće, sv. misa, marijanske pjesme i krunica morali su biti otkazani. Monsinjor je na traženje razočaranih vjernika sljedećeg dana odgovorio da crkva ima status papinske bazilike i da je stolnica teritorijalne prelature ustanovljene 1926., zbog čega nadležni prelat i papinski poslanik za svetište, naslovni nadbiskup T. Caputo, nije mogao ignorirati mjere apostolskog povjerenika franjevaca Bezgrješne, F. Volpija." (katholisches.info)

Papine riječi o skorom izlasku iz groba ovih svetih redovnika još se nisu ostvarile. Čini se da neki drugi sada imaju prednost (1, 2).

Slika: Messainlatino.it

Broj komentara: 7:

  1. Zastrašujuće vijesti! Hvala da nas redovito informirate o slučaju Franjevaca Bezgrješne s kojima iskreno suosjećam.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  2. Nažalost, još jedan slučaj lažne poslušnosti.
    Blago koje su imali i izgubili Franjevci Bezgrješne isto je kao i ono koje je prije pola stoljeća imalo tisuće biskupa i svećenika (Misa vjekova, tradicionalni obredi ostalih sakramenata, trad. katolička teologija itd.), i svjesno izgubilo pokoravajući se nepravednim naredbama. Nitko nam nema pravo narediti da promijenimo svoju vjeru, niti da se odreknemo univerzalnih obreda Svete Majke Crkve.

    Franjevcima Bezgrješne je Bog dao prekrasnu priliku za svjedočanstvo vjernosti Njemu, da se pokoravaju "većma Bogu nego ljudima" (Dj 5:29), milost da kroz progon dokažu svoju vjernost - da izgube sve udobnosti, sve lokalitete, sve kuće, i da se predaju potpuno Njegovoj milosti, krenuvši iz početka.
    No, oni su nažalost izabrali ostati vjerni modernistima i neprijateljima Vjere koji su ih i napali.

    Ne treba se čuditi modernistima iz Rima i njihovom gorkom napadu i temeljitom razdiranju ove družbe - vukovi su vukovi, takva im je ćud, takva su im djela. Dokazali su to odavno i stalno to dokazuju.
    No žalosno je kad se ovce ne žele braniti i radije odluče slijediti vukove, na propast sebi i drugima (koliko je vjernika izgubilo milosti Mise vjekova jer se Franjevci Bezgrješne nisu suprotstavili svojim progoniteljima i stali u obranu Svete Tradicije).

    Ako se previše približiš opasnoj životinji, i ne pobjegneš kad vidiš da se sprema za napad, te se ne braniš kad te napokon napadne, zar nisi ti sam kriv ako nastradaš?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mateo, dobro bi bilo da pročitaš životopis sv. p. Pija. Ako možeš, dva puta. Jer si stvarno tako ponosan da vjeruješ da bolje od p. Manellija, p. Lanzette i ostalih Franjevca Bezgrešne(brojnih ljudi na putu svjetosti, doktora teologije,..) znaš što je prava i što lažna poslušnost? Ako da bi možda bilo dobro da posjetiš p. Manellija i ga naučiš malo osnova...tada če brzo odkorakati bilogdje mu ti kažeš i konačno ovaj svoj nepotreban Pasijon.

      Izbriši
    2. Nema tu ponosa, osim sa strane Božjih neprijatelja, koji su ponosni na svoje djelo uništavanja Katoličke Crkve.
      Ono što je u mom srcu u vezi Franjevaca Bezgrješne je žalost, i sjećam se riječi koje je Gospodin izrekao kad se približio Jeruzalemu i plakao nad sudbinom toga grada, znajući što će mu učiniti njegovi neprijatelji:
      "Smrskat će o zemlju tebe i djecu tvoju u tebi. I neće ostaviti u tebi ni kamena na kamenu zbog toga što nisi upoznao časa svoga pohođenja" (Lk 19:44)

      Padre Pio je priprijetio prstu svom generalu reda, kad ga je ovaj pitao da blagoslovi skupštinu na kojoj su se mijenjale konstitucije i ukidala tonzura, i rekao mu je: "Na Gospodinovu sudu sv. Franjo nas neće priznati kao svoje sinove".

      Braniti Božju Istinu, tradicionalne obrede sakramenata i vjekovnu nauku Svete Crkve je dužnost svakog katolika. To nisu blaga koja pripadaju samo Franjevcima Bezgrješne, da bi oni mogli odlučiti hoće li se ili ne boriti za njih. To su blaga koja pripadaju cijeloj Crkvi i za koja su se svi obavezni boriti. Milites Christi sumus.
      Oni su nažalost izabrali šutjeti i tako dopustiti neprijateljima Vjere da i dalje nesmetano provode svoje djelo uništenja, od kojeg je uništenje njihove kongregacije samo mali djelić.

      A zašto su ih uopće napali? Pa zato što su krivi za najgori i jedini neoprostivi zločin u Koncilijarnoj crkvi, a to je da su htjeli biti tradicionalni.

      Zar da im to dopuste oni koji su rušili oltare da bi mogli postavljati Luterove stolove, palili i bacali neprocjenjive misnice i misale i provodili doktrinarnu revoluciju?

      Vukovi zar da čuvaju ovce? Zar da ih zaštiti Francisco, koji u Evangelii Gaudium piše herezu da židovski zavjet s Bogom nikad nije ukinut, koji je u svojim mnogim intervjuima izrekao sablazni i relativizme poput "Religija ima pravo reći svoje mišljenje u službi naroda, ali Bog nas je u stvaranju oslobodio: nije moguće duhovno se miješati u život osobe", koji je uvrijedio Blaženu Djevicu govoreći da je ispod Križa možda pomislila da ju je Bog prevario i da joj je lagao (ili sam možda ja to izmislio)?

      Ljubimo istinu, a ne ljude, kojom se god oni titulom kitili.

      Izbriši
    3. Administrator je uklonio komentar.

      Izbriši
    4. Administrator je uklonio komentar.

      Izbriši
    5. Obrisana bockanja o babama i nebabama

      Izbriši