nedjelja, rujna 15, 2013

Olovke za Benedikta XVI.

Jučer je bilo šest godina od stupanja na snagu motuproprija Summorum Pontificum. Marom svetomartinovaca nastala je tim povodom stranica na hrvatskoj Wikipediji o tom dokumentu. I to ne bilo kakva; ako pogledate kako je tema obrađena na drugim jezicima, vidjet ćete da po opsegu i prijeglednosti  hrvatski članak nadmašuje mnoge nastale na većim jezicima. Djelo je to zahvale Benediktu XVI. "što je omogućio otvaranje ove riznice liturgijskog blaga, koje je predugo bilo skriveno od očiju javnosti", i prilika svima da se lakše "upoznaju s ovom velikom ostavštinom Benedikta XVI., i još većim zalogom za budućnost" (TLM u HR, 12. IX. 2013.).


Danas je, međutim, objavljeno da postoji inicijativa Olovke za Benedikta XVI. Pokretači su na ideju došli zbog riječi pape Franje o svom predšasniku za vrijeme apostolskog putovanja u Brazil. Žele predati papi u miru Benediktu XVI. knjigu svjedočanstava o tomu kako su njegovi spisi utjecali na život i vjeru ljudi. Poznato je da Benedikt XVI. pri pisanju svojih brojnih knjiga nije koristio ni pisaći stroj niti računalo, već olovku. Zato će mu predati i pernicu s olovkama; kao znak zahvalnosti, ali i kao izraz želje da papa Benedikt i nadalje obogaćuje svijet svojim djelima. 

Tim nadbiskupa Gänsweina sve poziva da im se jave sa svojim pismima na adresu info [pri] georgganswein.com, do 30. rujna ove godine.

Slika (screenshot): georgganswein.com

Nema komentara:

Objavi komentar