subota, srpnja 17, 2021

Petrovo bratstvo o restrikcijama

Sjevernoamerički distrikt Svećeničkog bratstva svetog Petra objavio je na svojoj internetskoj stranici izjavu o odluci pape Franje da vjernicima oteža pristup tradicionalnoj svetoj misi.


"Mnogi su od nas obeshrabreni i žalosni zbog objave zadnjega motuproprija pape Franje, 'Traditionis custodes', kojim su nametnute nove restrikcije izvanrednom obliku rimskog obreda. U ovom je trenutku prerano kazati kakve će sve biti implikacije za Svećeničko bratstvo sv. Petra, ali uvjeravamo vas da ostajemo predani u službi vjernicima u našem apostolatu, u skladu s našim konstitucijama i karizmom, kako smo činili od našeg osnutka.

Moramo težiti tomu da ovaj križ gledamo kao sredstvo našeg posvećenja, i da se prisjetimo da Bog nikada neće napustiti svoju Crkvu. Sâm nam je Gospodin obećao potrebne milosti da svoje križeve nosimo sa snagom i hrabrošću. Ne smijemo, ipak, kao vjerni katolici zanemariti svoj dio; molimo i prinosimo žrtve u svom svakodnevnom životu te se pouzdajmo u zagovor Naše Gospe, sv. Josipa i našeg zaštitnika sv. Petra."

Izvor/screenshot: fssp.com

Nema komentara:

Objavi komentar